Kaustisen kansanmusiikin syvin olemus - ja George Sonatan musiikki

Oli syntynyt ajatus, että mitäpä jos George Sonatan musiikkia sovitettaisiin kansanmusiikin genreen ja erityisesti Kaustislaiseen poljentoon. Kysyin taannoin asiaa Turussa asuvalta, harmoonin taitajalta Annukka Janka-Murrokselta. Annukka innostui asiasta ja lupasi tiedustella mukaan Kaustislaisia ystäviään. 

Ja niinpä mukaan äänityksiin tuli Annukan lisäksi muusikot, jotka ovat alansa huippuja: musiikin maisteri Elina Havia (Sibelius-Akatemia) ja Katri Haukilahti ja Sampo Korva Kansanmusiikkiyhtye Tallarista 

Kolme biisiä oli sovitettu kansanmusiikkityyliseksi, mutta soittajilla oli vapaat kädet tyylittelyyn; esim. sävellyksen kohtiin, johon säveltäjä ja sovittaja oli kirjoittanut vain yhden pitkän suoran nuotin, viulistien Elina ja Katri tulkinnoissa harmoonisesti soivia säveliä oli hämmentävän hieno ja laaja kirjo. Ja harmoonin ja basson symbioosi oli vaikuttava. 

Lars Vadin tuotannon biisit "On maamies taas pellollaan", "Reiska" ja "Ystävät vierelläin nään" äänitettiin hienoon kaustislaiseen poljentoon. Säveltäjä kiittää ja kumartaa !
 
Kirjoittaja: 
George Sonata